Představovat se v diskusi je pro mne docela novinka a nebýt toho, že jsem si přečetla pravidla diskuse, tak bych tenhle krok klidně vynechala a rovnou se ptala, ale budiž.
Jsem naprostý nezkušený začátečník, nikdy jsem nechodila do hudebky, nikdy jsem na nic nehrála, poznám když zpívám falešně, ale nepoznám jestli mi saxofon ladí. Z not jsem si matně pamatovala základní stupnici.
Koupila jsem si ve slevě na Amazonu altku od firmy Hazelton, což je zřejmě nějaký čínský shit, ale říkala jsem si, že na začátek stejně nepotřebuju žádné super dělo. Začala jsem se učit hrát na altku v únoru 2010.
V současné době žiju v San Francisku, chodím jednou týdně k učiteli, o němž mám trochu pochybnosti, ale žádného jiného jsem v okolí svého bytu nenašla, takže nemám úplně na výběr. A kromě toho pan učitel hraje sám aktivně na různé saxofony. Učební postupy jsou myslím dost jiné než v ČR. Úplně moc mi neříká co a jak, co se týče hubice, plátku nebo i saxofonu tak mi neříká v podstatě vůbec nic, to jsem spoustu informací získala tady (třeba, že existují různé tvrdosti plátků a tak podobně).
|